29.08.2011

Mose på taket



Bilde fra www.photos-public-domain.com

Ifølge BT har IKEA begynt å plante sedum på taket av det nye varehuset i Åsane. De har allerede et prøvefelt på det gamle bygget.

Sedum er en type mose eller sukkulent, med et sted mellom 400 og 500 arter. Hvilken IKEA bruker, vet jeg ikke, men den skal visstnok skifte farge fire ganger i året – spennende! (Forhåpentligvis har de IKKE valgt en av de sortene som blir knall IKEA-gul!)


Bilde fra www.morguefile.com

Selv er jeg fortsatt overrasket over hvor mange av de plantene jeg har sett tusenvis av ganger uten å vite navn på som er i denne slekten: Det var både gulblomstrende og rosablomstrende bergknapp i mine foreldres hage, og enda flere langs stranden nedenfor. Ofte er det sedumplanter som klorer seg fast i sprekker på svaberg. Andre sedumtyper sprer seg utover byfjellene. Og de mosetypene som ser ut som tørre puter å sette seg på, men som alltid gir fuktige bukser…mer sedum. Det er også prøvefelt med sedum langs bybaneskinnene.


Litt nysgjerrig googling fortalte at IKEA allerede har minst ett annet sedumtak i verden, på varehuset i Stoughton. Men der sporet jeg av, full av latter over den fantastiske adressen dit:

IKEA
1 Ikea Way
Stoughton, MA 02072
(781) 344-4532

1 kommentar:

MøbelPøbel sa...

Å? Det var jeg ikke klar over..Høres ut som et spennende prosjekt da:)Gleder meg til åpningen!
Og du..salami og oliven..skal virkelig testes ut!!